Museumshop

Hieronder vindt u de producten die worden aangeboden in de museumshop van Museum Hoge Woerd.

ANWB: Fietsgids Romeinse Limesroute

€9,95

Beauty en Fashion

€19,95

Bouwmodel Romeinse wachttoren

€ 12,50

Bouwplaat Castellum

€12,95

Brittenburg

€24,95

Castellum pen

€ 1

De Romeinense Limes

€ 15

De Romeinse Limes in Nederland

€ 3

Duplo Boerderijdieren

€ 9,95

DVD De Schatkamer van de Romeinen

€ 10

Een Romeinse Rijnaak: De Meern 1

€ 24,95

Frontiers of the Roman Empire

€ 10

Heidense Heiligdommen

€ 24,95

Jaar 117

€ 20

Kleurpakket Romeinen

2,95

Kookboek: Sapor Limitis

€ 19,95

Sapor Limitis. De smaak van de Limes. Romeinse recepten uit het gebied van Albaniana (Alphen aan den Rijn), Matilo (Leien Roomburg) en Lugdunum (Katwijk)

Auteur: Claudia Vandepoel

ISBN: 978-90-75938-66-1

De lokale bewoners gingen meewerken aan de voedselvoorziening voor de vele soldaten die de grens bewaakten. Het landschap veranderde in een landbouwgebied en de Rijn werd de toevoerweg van vele exotische voedingswaren.

Wat aten de soldaten en inheemse bevolking van Zuid-Holland? Dat ontdekt u in dit boek. De Romeinse kookkunst leeft voort in de recepten van gerechten die ze hier vroeger aten. In dit kookboek valt veel te ontdekken; over het landschap, de Romeinen en hun keuken en vooral over het eten. In minstens twintig originele recepten keert de smaak van tweeduizend jaar geleden terug.

 

Limes spel

€ 14,95

Paspoort Utrechtse Kastelen en buitenplaatsen

€ 1,50

Pax Romana

€ 34,95

In zijn nieuwe epos ‘Pax Romana’ laat topauteur Adrian Goldsworthy zien hoe Rome de vrede handhaafde. De Pax Romana is vermaard vanwege een opzienbarend lange periode van vrede en stabiliteit. Maar deze vrede was afgedwongen door oorlog en betekende de facto complete overheersing. De Romeinen waren agressief en meedogenloos en de handhaving van deze vrede kostte miljoenen doden en betekende voor velen slavernij. Maar delen van het rijk waren door de Pax Romana generaties lang verstoken van oorlogen. Goldsworthy beschrijft in dit meeslepende en rijk geïllustreerde boek, dat leest als een roman, hoe de Romeinen dit voor elkaar kregen. Hoe ze kleine opstanden neersloegen voor die konden ontaarden in een echte revolutie; hoe ze de overwonnenen het gevoel gaven dat ze onderdeel van het rijk waren; dat Rome welvaart en voorspoed betekende zodat het verzet relatief snel wegebde. Collaboratie en zelfs enthousiaste aansluiting was schering en inslag en door de sluwheid van de legioenen, diplomaten en prefecten werd de Pax Romana overal ingevoerd. Adrian Goldsworthy (1969) studeerde aan St. John’s College in Oxford, en specialiseerde zich in Romeinse geschiedenis. Hij gebruikte zijn dissertatie over het Romeinse leger in oorlog als basis voor zijn eerste boek. Hij schreef onder meer ‘Augustus’ en ‘De val van Rome’.

Auteur: Adrian Goldsworthy,
ISBN: 9789401909921,
528 pagina’s,
Paperback

Playmobil 1 Romeinse legionair (los zakje)

€ 3,50

Playmobil Archeoloog

€ 5,95

Playmobil Boerderij

€ 12,95

Playmobil legionair met ballista

€ 9,95

Playmobil Romeins legioen

€ 16,95

Playmobil Romeinse Strijdwagen

€ 17,95

Pluche Konijn

€ 9,95

Professor Kleinbrein, wonderlijke weetjes..

€ 12,99

Rome aan de Noordzee

€ 19,95

Dit boek vertelt het verhaal van de Romeinen in Velsen. Wat deden die Romeinen hier? Wat hebben ze gebouwd en in de bodem achtergelaten? Hoe leefden de militairen in hun forten en de Friezen in hun boerderijen? Waarom trekken ze zich terug achter de Rijn? De rivier die daarna eeuwen lang de noordgrens van het Romeinse Rijk wordt. Hoe ging het verder met de Friezen en hun enorm belangrijke heilige plaats in de Velserbroek waar fantastische objecten geofferd zijn? Voor het eerst wordt na meer dan 50 jaar onderzoek een uniek en compleet overzicht gepresenteerd. Helder en duidelijk verteld en rijk geïllustreerd laat Arjen Bosman dé kenner van Romeins Velsen de forten tot leven komen.

Arjen V.A.J. Bosman | 2016

ISBN: 9789088903632,

136 pagina’s

Romeinen rondom het Domplein

€ 14,95

In Romeinen rondom het Domplein, beproef, bewandel, bewonder maakt de lezer kennis met het vroegste verleden van de stad. Ester Smit beschrijft uitvoerig wat de Romeinen hier deden, waar ze woonden en wat ze aten. Aan de hand van een wandeling kan iedereen de Romeinse historie beleven. De wandeling voert langs plekken in de stad waar de Romeinse geschiedenis nog zichtbaar en voelbaar is. De jongste Romeinenliefhebbers kunnen een speurtocht maken (die ook leuk is voor volwassenen).

Behalve een geschiedenisboek, een wandelgids met speurtocht is Romeinen rondom het Domplein een beleefboek. De wandeling gaat langs plekken waar de Romeinen in het Utrechtse centrum leefden. Op basis van originele recepten met ingrediënten die nog altijd verkrijgbaar zijn kan de lezer Romeinse gerechten bereiden en proeven.

Auteur: Ester Smit

ISBN 978-90-822482-0-3,

140 pagina’s

Romeins Doeboek

€ 3,50

Het Romeinen Doeboek telt 36 pagina’s en is uiteraard helemaal educatief verantwoord en laat kinderen spelenderwijs kennismaken met de Romeinse tijd in Nederland, uitgaande van de meest actuele wetenschappelijke inzichten. Het is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar.

Romeinse helmen in Nederland

€ 12,50

Voor het eerst zijn alle grotendeels complete helmen, ruitermaskers en helmbanden die in Nederland zijn ontdekt in één boek samengebracht.
Bijna 2000 jaar zijn ze achtergebleven op het slagveld, verloren in moerassen of geofferd aan de goden. Elke helm vertelt een verhaal, bijvoorbeeld over een veldslag, de bewaking of het afzwaaien van een soldaat aan de noordgrens van het Romeinse Rijk. Bij elke helm vind je een deskundig commentaar. Re-enactors laten zien hoe het hoofd beschermd werd.
Het is een boekje voor jong en oud, toegankelijk geschreven en kleurrijk geïllustreerd

Paul van der Heijden en Annelies Koster,

ISBN 978-90-818683-9-6,

44 pagina`s, gebonden

Romeinse legioenen

€ 28,50

Het standaardwerk over de beste vechtmachine ooit: het Romeinse leger Pakkende en verhalende geschiedenis Het Romeinse leger was waarschijnlijk de meest succesvolle krijgsmacht ooit. Tot onze tijd was geen leger zo strak georganiseerd en zo indrukwekkend tactisch en strategisch geschoold. Overal staan nog monumenten die herinneren aan hun macht en superieure technische vaardigheden. De Romeinse legioenen vochten en overwonnen in Afrika, Azië en Europa. Als de Romeinse krijgsmacht een krachtige legerleiding zou hebben behouden, en niet verdeeld zou zijn geraakt, dan waren de legioenen nooit verslagen. Bestsellerauteur en militair historicus Adrian Goldsworthy beschrijft als eerste niet alleen het oude keizerlijke leger, maar ook de burgermilities van de republiek en de latere strijdkrachten van het rijk. Hij doet dat pakkend en beschrijvend, met behulp van talloze illustraties, beslissende veldslagen en legendarische commandanten. Aan de hand van antieke bronnen en archeologische vondsten geeft de auteur ook een impressie van het leven van de gewone legionair, in vrede en in oorlog.

Auteur: Adrian Goldsworthy,
Paperback,
isbn: 9789401900997,
320 pagina’s

Romeinse Limespad

€ 19,45

ROMEINSE LIMESWANDELPAD Katwijk aan Zee- Berg en Dal(Duivelsberg)
Waarom kwamen de Romeinen zo’n 2000 jaar geleden naar ons koude, natte land? Stap in de voetsporen van de Romeinen en ontdek het antwoord. Wandel 275 kilometer langs gereconstrueerde wachttorens en castella langs de Romeinse Limes, bewonder de op-gegraven artefacten in topmusea zoals het Rijkmuseum voor Oudheden in Leiden en Het Valkhof in Nijmegen. Leer meer over de uitwisseling van goederen en cultuur tussen Romeinen en andere in het gebied wonende volken, zoals de Bataven.
De noordelijke grens van het Romeinse Rijk loopt in het Nederlandse gebied langs de Rijn (nu de Oude Rijn, Leidse Rijn, Kromme Rijn en Nederrijn) van Katwijk aan Zee tot aan Nijmegen. Je wandelt door steden, polders, over dijken en jaagpaden, langs forten en molens en door nieuwe natuur.

ISBN: 9789492641069

Aantal pagina’s: 152

Romeinse Veldtochten

€ 16,95

In zeven wandelingen leiden Marycke Janne Naber en Ester Smit je langs sporen van de Romeinen aan de noordgrens van hun rijk. Daarnaast gaan luchtig geschreven themaverhalen nog dieper in op de materie. Zij beschrijven het leven van de Romeinen in het algemeen, en dat van de hier gelegerde soldaten en van de oorspronkelijke bewoners in het bijzonder. De wandelingen zijn prima bereikbaar per openbaar vervoer en ook horeca en overnachtingsadressen zijn niet vergeten. Ga dus op stap en beleef je Romeinse verleden.

Formaat: 12,6 x 21,0 cm
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: 978-90-78641-50-6
Bindwijze: paperback

Sieraden met scherven

Sleutelhanger Museum Hoge Woerd

€ 2

Van Vicus tot Vinex

€ 27,50
De geschiedenis van Vleuten, De Meern en Haarzuilens
Auteur: J.Luijt,
Hardcover,
ISBN 9789080403758
300 pagina’s

Varen op de Romeinse Rijn

€ 12,50

Een ding is duidelijk: het was een drukte van belang op de Rijn. Door de omvangrijke en kostbare goederenstromen van en naar Britannia werd de limes extra zwaar bewaakt. Levensmiddelen, gebruiksartikelen, wapens, bouwmaterialen, maar ook edele metalen en manschappen werden per schip vervoerd. Over zee met zogeheten rondbodems, over de rivier met platbodems.

Het boek trakteert de lezer op tal van verrassende details, zoals van het schip De Meern 1 dat in volle vaart vergaan is. De afgebeelde hoosschep, peddel, emmer en voetijzers maken dat je heel dicht bij de bemanning in doodsnood komt. Dat brengt ons op de voortreffelijke manier waarop dit boek geïllustreerd is. Mikko Kriek maakte speciaal voor deze uitgave een aantal prachtige artist impressions.  Dat maakt Varen op de Romeinse Rijn een aantrekkelijk bezit voor geïnteresseerden, maar ook voor professionals.

Tom Hazenberg en Paul van der Heijden (2016): Varen op de Romeinse Rijn. De schepen van Zwammerdam en de limes. Leiden, Hazenberg Archeologie. Deel 7 van de reeks Stap in het verleden, ISBN 978-90-818683-7-2.